Websites bouwen

Ik ben websites gaan bouwen, voor mijzelf en voor anderen.

Zo heb ik onlangs weer een nieuwe website gebouwd, nu voor mijn kunstzinnige dochter Martine. Klik hier voor de blog die ik erover schreef en klik hier voor de website zelf.

websites1

Bloggen

Een echte website was het niet, mijn eerste blog op Google Blogspot. Wat Google bood was destijds toen ik ermee begon, begin 2012, een hele eenvoudige manier om snel en gemakkelijk je eerste blog online te kunnen zetten. Ik kon er goed mee overweg, kende na verloop van tijd alle trucjes. Maar het nadeel was dat als mensen wilde reageren – ja ik realiseer het me, wie zou dat nou willen – zij allerlei handelingen moesten verrichten, waaronder zich aanmelden bij Google Plus. Dus daar zag men gaande de procedure om te reageren van af.

Professioneler

websites2Na drie jaar en ruim honderd blogs verder vond ik het tijd voor een professionelere aanpak worden. Ik stapte over op WordPress, een ‘content management system’. Oorspronkelijk werd Wordpress ontworpen voor het posten van blogs, later werd het verder doorontwikkeld om tevens de ‘content’ voor complete websites te kunnen bevatten.
Daar ben ik mee aan de slag gegaan, autodidactisch op YouTube tutorial filmpjes over het onderwerp bekeken en na verloop van tijd lukte het me mijn blogs van Google Blogspot om te zetten naar mijn eigen WordPress site: rudolfdesoet.nl.

websites3

Allerlei websites

Dat smaakte naar meer. Naast rudolfdesoet.nl maakte de onderhavige site waar dit relaas nu op komt: watgaikdoenamijnpensioen.nl. Daarna een website voor de verhuur van ons huis in Florida: vakantievillaflorida.nl en vervolgens een site voor mijn belevenissen met kleindochter Sammie: myoirs.wordpress.com.
Voor mijn dochter maakte ik de site martinedesoet.nl, voor al haar kunstzinnige uitingen. Ook houd ik de site van mijn partner Jolan bij: Sappelli & Partners.

Druk, druk, drukhomepagefinal2-300x213

En nu ben ik druk met niet alleen het geregeld posten van blogs, maar ook met het onderhoud van de sites: upgrades, nieuwe toepassingen toevoegen (plug-ins), beveiliging optimaliseren en steeds de ‘look en feel’ verder verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *