Website update en back-up

 

In de categorie Websites bouwen.

7f57e024-f0bd-419f-9110-04e9b485b20b-4044-000008a78367f4a5_tmp

Als het tijdsbesteding gaat, heb ik beschreven dat ik websites ben gaan bouwen. Voor mijzelf, om te bloggen en ten behoeve van anderen. Deze sites, gebouwd in WordPress, dien ik geregeld te updaten en te backuppen. Dit kost tijd. Hoe dat moet en kan, wordt op de sites zelf, via de back-end, mogelijk gemaakt.

Back-end

De back-end is het gedeelte van de site waar alleen ik bij kan. Ik kan daar op inloggen met mijn eigen codes en daar speelt zich een hele wereld af. Daar zet je teksten neer, foto’s, tags, dat soort dingen. Er is ook een database waar ik ook bij kan, maar dat is heel technisch. Gelukkig beheers ik dat, maar als gezegd, ik kom er niet zo vaak.

Back-up

Updaten is net zo belangrijk als het maken van een back-up. Ook dat doe ik geregeld. Doe je dat niet en er gaat iets mis tijdens de update, dan zou je wel een alles kwijt zou kunnen zijn.

Eenmaal is uitgerekend deze site vastgelopen. Niets deed het meer en na wat drukken op knoppen, verdween de site helemaal. Alles dat nog te zien was, was een foutmelding.

Gelukkig is er ook nog een provider. Ik bel ze, ze gaan kijken, bevestigen dat er was mis is en melden me dat ze de versie van gisteren terug zullen zetten. Wat een opluchting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *