Wat ga je nou doen?

In de categorie Pensionering

Maak je niet druk, je hoeft niks na je pensionering, hoor. Je mag gewoon niets doen. Maar vaak vind je zelf van wel.

Dus : wat ga je nu doen na je pensioen? Iedereen stelt je die vraag. Om je heen kun je horen: “hij is wel in een gat gevallen!” Is dat zo? Vind je dat vervelend? Geef het toe en doe er wat aan. Dat gat heb je zelf gecreëerd. Dus jij kunt het als enige oplossen.

Hoe deed ík dat?

Ben ik ook in dat gat gevallen? Jarenlang dacht ik ook in dat gat te gaan vallen en toen het zover was, nu drie jaar geleden (februari 2014), is het niet gebeurd.

Zo ben ik gaan koken. Nooit eerder gedaan, nooit geprobeerd, een ‘high risk’ activiteit dus. Maar het lukte en met veel succes. Mede dankzij 24Kitchen. Videootjes kijken en nadoen. Het resultaat bleef niet uit. Mijn maaltijden zijn erg lekker en dat vind ik zelf ook.

Het is een dagelijkse bezigheid geworden met alle boodschappen, zoals bij Albert Heijn, die er bij horen. Ik maak zelf gebruik van de modernste technieken: de app Appie van Albert Heijn om zelf te scannen en te betalen. Dat spaart de kassa en de wachttijden uit.

Maar dat is niet alles. Er zijn inmiddels talloze andere activiteiten, zie deze website.

Ook doe ik soms niks. Ik kijk naar een film op Netflix bijvoorbeeld. Niets om je voor te schamen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *