Schrijven

Met veel enthousiasme ben ik gaan schrijven en bloggen.

Bloggen

iPad

Dat deed ik al een tijdje. Ik houd al jaren op de iPad een dagjournaal bij. Het is geen dagboek maar eerder een logboek met feiten. Daarvoor schreef ik alles op in een boekje of hield ik een en ander bij op een pda, de personal digital assistent. Ik houd al drie jaar een blog over van alles en nog wat bij en ik wilde dat uitbreiden. Ik ben verhalen gaan schrijven en ook ben ik de dingen die ik om me heen zag gaan beschrijven.

 

Dayonejournal

‘Writing prompts’

Writing prompts noemen ze dat in het Engels. Zo zat ik bijvoorbeeld al tikkend op de iPad naar buiten te kijken en zag een struik tegen de muur aangroeien. Ik beschreef wat ik zag. Ik heb dat vervolgens vier keer, in alle jaargetijden, met die struik herhaalt. Ook andere dingen beschreef ik, bij wijze van oefening. Leuk om te doen. Ook hier volg je een leercurve. Verhalen waarmee ik als kind was begonnen, gaf ik een vervolg, zoals de avonturen van Pieter de Kraai. Deze verhalen staan nog niet online.

Rudolf deS blogS

Deze activiteit groeide in het eerste jaar (2012) uit tot een voor mij heel belangrijke. Ik noem mijzelf nu een blogger. Ik ben me erin gaan verdiepen, ik heb er boeken over gelezen, ben erover gaan googelen, enzovoort. Waar je mijn blog kunt vinden? Klik hier.

Ook op mijn bedrijf ben ik gaan bloggen. Dat bleken overigens wel de lastigste blogs te zijn. Door de verkoop van het bedrijf bestaat deze blog inmiddels niet meer.

Vervolgens volgde een blog ove rmijn oppas activiteiten. Ik noem de blog Mijn Oirs (spreek uit: ‘oors’). Oirs is het Franse woord voor nazaten. Klik hier voor de blog.

Het opzetten van een website in WordPress heb ik me eigen gemaakt en ik doorliep ten behoeve van het schrijven een cursus ‘blind typen met tien vingers’. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *