Wat te doen: Pré-Pensioen

Is er behoefte aan inzichten over je pensionering?

De vraag stellen is hem beantwoorden. Ja, er is behoefte aan inzichten over pensionering, zo heb ik zelf ondervonden.

Hamvraag: wat ga ik doen?

Want de hamvraag is natuurlijk, wat ga je in godsnaam doen? Ik ben daar goed uitgekomen. Ik ben op moment van schrijven twee jaar (sinds februari 2014) ambteloos burger, werkloos, werkeloos, ontslagen, op straat gezet, ‘achter de geraniums’, hoe je het noemen wilt. Het is niet dramatisch hoor, ik ben er blij mee, maar dat terzijde.

De omgeving reageert

Ik merkte meteen in mijn omgeving dat er vreemd werd gereageerd op het woord pensioen. Dat kon toch helemaal niet, daar was ik toch te jong voor? Ik was toen bijna 61. Maar ook dat ik werkloos was, beviel mijn omgeving niet. Het werd al gauw verward met werkéloos. Na een aantal maanden settelde ik op de term pre-pensioen. Maatschappelijk en fiscaal al sinds 2005 afgeschaft, maar ik merkte dat mijn omgeving dit woord beter kon plaatsen.

Vragen

Vervolgens kreeg ik allemaal vragen:
Vind je het niet vervelend? Nu raak je je netwerk kwijt, je collega’s, je status, wat ga je dan doen?

Blog

De antwoorden wil ik je in deze blog geven. Als je op de site komt, kom je vanzelf bij de blog uit. Je kunt ook bij ‘Archief’ op een onderwerp klikken. Of onder ‘categorie’, of ‘tags’. Of klik gewoon hier.

Belevenissen

In de blog wil ik met je mijn belevenissen en wederwaardigheden delen. Van tijd tot tijd. Van alles komt langs. En…, reageer vooral!

Ik wens je veel leesplezier!