Koken

Met veel enthousiasme ben ik gaan koken.

Zie de blog voor allerlei gerechten die ik zoal heb gemaakt.

Klik hier voor de blog over forelfilet met amandelkruim, gemarineerde artisjokken harten en groene salade met waterkers, tuinbonen en erwten. Heerlijk!

Klik hier voor de blog over bijvoorbeeld Stoofschotel met venkel en courgette.

 

Koken

Drukke baan

In zekere zin ben ik noodgedwongen gaan koken, noodgedwongen, omdat mijn partner, Jolanda, een drukke baan heeft. Eigenlijk ruilde ze de ene drukke baan voor de andere in.

Dat begon precies op het moment dat ik stopte en met pré-pensioen ging. Dus spraken we onderling af dat ik de boodschappen ging doen en voor het eten zou zorgen.Een huisman-achtige activiteit dus.

Ik heb me daarop gestort. Een voor mij geheel nieuwe wereld.

‘Timing is everything’.

Bedenken wat te gaan eten, bepalen hoe dat moet worden klaargemaakt, boodschappen doen, daarin je weg vinden en uiteindelijk het koken zelf en alsklap op de vuurpijl er voor zorgen dat alles op tijd en warm op tafel staat. Rekening houdend met de files waarin partner-lief verzeild kan raken. Daar zij overigens handige apps voor die je staand voor het fornuis, kunt raadplegen. 

Steile leercurve

Onder aanvuring van mijn dochters heb ik er een feest van gemaakt en onderging aldus een steile leercurve.

Met behulp van websites, apps zoals die van 24 Kitchen, die ook op tv is en de Albert Heijn app Allerhande, schotelde ik de heerlijkste gerechten voor. Alles vers.

Kookcursus in Toscane

Aangespoord door dit succes – iedereen zei dat wat ik voorschotelde erg lekker was, (of zeggen ze dat maar?) – volgde ik vervolgens een kookcursus in Toscane, Italië. Een groot succes! Zie mijn blogs daarover.

De reis naar Toscane bleek een volgende volwaardige activiteit voor mij als pré-pensionado, waarover later dan ook meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *