Ons huis in Florida is verkocht!

In de categorie Functies

Even een snelle update over een functie die vervallen is. In een eerder blog beschreef ik dat we een vakantievilla in Florida exploiteerden (zie het linkje onderaan de blog). Het huis is verkocht en alle activiteiten die met de exploitatie te maken hadden zijn beëindigd.

Frent, Inc.

We hebben het huis in april 2010 gekocht en behalve dat we er zelf geregeld naar toe gingen, verhuurden we het aan anderen. Met toenemend succes. We hadden er een bedrijf voor opgericht een zogenoemde ‘Inc.’, een BV naar Amerikaans recht: Frent, Inc. Jolanda was de president en ik de vice-president. Ik had dus nog vooruitzichten ?

Nederlanders

Aanvankelijk verhuurden we met behulp van onze Amerikaanse property manager Easy Choice Vacation Homes, maar na verloop van jaren begonnen ook de verhuuractiviteiten via de Nederlandse verhuur website Micazu te lopen. Zo hard zelfs dat we uiteindelijk alleen nog maar aan Nederlanders verhuurden.

Voordelen

Dat had veel voordelen: er bleef niets ‘aan de strijkstok hangen’ – aan verhuur via de property manager leek het wel alsof iedereen eraan verdiende behalve wij – en het dollar risico was niet meer aanwezig. Dat scheelde ook.

Al met al werden de doelstellingen gehaald: ruimschootse kostendekking.

Na zeven jaar vonden we het mooi geweest. De huizenprijzen waren gestegen, de dollar was nogal gedaald en de kosten werden gedekt. Tijd om iets anders te gaan doen.

Klik hier voor een beschrijving van waar het huis en de omgeving voor stonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *