Golfen

Met veel enthousiasme ben ik (vaker) gaan golfen.

Golfhorlogegarmin1

Voor mijn verjaardag vroeg ik een nieuw gadget: een golfhorloge. Een vriend van mij had zo’n ding. Lees hier op deze blog er meer over.

 

 

 

Golf

 

 

Toernooien

Het golfvaardigheidsbewijs (gvb) had ik enige jaren geleden al eens gehaald, maar erg veel tijd om te golfen gunde ik mezelf niet.

Maar nu kon ik voor het eerst toch twee keer per week gaan golfen en zelfs aan toernooien meedoen. Een leuke en sportieve tijdsbesteding. En altijd in een mooie omgeving.

Lijst met vrienden

Ik heb een lijst met vrienden gemaakt met wie ik zou kunnen gaan golfen. Het voordeel van golfen is dat je niet heel erg goed hoeft te zijn. Dus je kunt met al je vrienden, mits ze een gvb hebben natuurlijk, gaan golfen.

Heel erg goed ben ik er niet in. Ik ben onervaren met golf. Ik meen echter redelijk mee te kunnen komen. Het ging door deze intensivering meteen een stuk beter.

‘Happy golf’

Maar het gaat om het plezier en de beweging die je oppakt. Als je negen holes loopt, loop je al gauw ruim twee uur, dus dat is een mooie lichaamsbeweging. Ik ben helemaal niet sportief, dus voor mij is altijd de grote vraag hoe ik aan mijn beweging kom, terwijl ik meestal een zittend bestaan leidt. Nou, door te golfen dus. En op de baan niet al te moeilijk doen: genieten van de goede ballen(ja die zijn er echt!) en de regeltjes, nou ja, ‘happy golf’ geldt voor mij!

Van de weeromstuit was er niet zoveel tijd om te gaan zeilen als ik als pré-pensionado had gedacht. Zeilen is al sinds mijn kindertijd mijn echte passie. Gelukkig zijn mijn twee boten (een lemsteraak en een valk) tip top in orde, dus daaraan hoefde ik niet veel tijd aan te besteden.

1 reactie op “Golfen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *