En weer een nieuwe site!

In de categorie websites bouwen

Een bevriend stel hebben een vakantiehuis op Terschelling gekocht. In Midsland aan Zee. het huis heet ’t Kaapse Duin. Prachtig huis gelegen tussen en op de duinen. Wij zijn er in het laatste weekend van oktober geweest en ondanks de storm die over het eiland woedde, was het er prachtig. Dichtbij allerlei strandtenten, het pittoreske dorp Midsland en niet  ver – op de fiets – van West-Terschelling.

vakantiehuis-midslandaanzee.nl

Ze vroegen mij voor de verhuur een website te maken en dus ging ik aan de slag. Hij heet: vakantiehuis-midslandaanzee.nl. De site werkt, maar is nog in de fase van bewerking.

De telefoon gaat niet meer…

In de categorie Pensionering

Onlangs zag ik een televisie programma over Leo Beenhakker. Hij blikte terug op zijn carrière als voetbaltrainer. Voor mij viel zijn opmerking op die hij over zijn pensioenring uitsprak: als hij ’s avonds op zijn telefoon keek en zag hij dat niemand gebeld had. Dat is ook pensioen. Voor deze blog dus een interessante waarneming. Want hoe ga je daar mee om?

‘Je gaat toch wel iéts doen?

Lees meer

Ons huis in Florida is verkocht!

In de categorie Functies

Even een snelle update over een functie die vervallen is. In een eerder blog beschreef ik dat we een vakantievilla in Florida exploiteerden (zie het linkje onderaan de blog). Het huis is verkocht en alle activiteiten die met de exploitatie te maken hadden zijn beëindigd.

Frent, Inc.

Lees meer

Forelfilet

In de categorie Koken

forelfiletHeel erg vaak heb ik in de categorie koken nog niet geblogd. Dat wil ik nu doen. Want onlangs had ik weer een kookhit te pakken. Ik wil dit graag met u delen, want het was heerlijk.

Slank

Het betreft een visgerecht en is het is slank. Het gaat om een oven forelfilet met amandelkruim en pancetta, aangevuld met gemarineerde artisjokkenharten en een groene salade bestaand uit tuinbonen en erwten, radijsjes en waterkers. Heerlijk!

Lees meer

Koken

Met veel enthousiasme ben ik gaan koken.Koken

Drukke baan

In zekere zin noodgedwongen, omdat mijn partner, Jolanda, een drukke baan heeft. Eigenlijk ruilde ze de ene drukke baan voor de andere in.

Dat begon precies op het moment dat ik stopte en met pré-pensioen ging. Dus spraken we onderling af dat ik de boodschappen ging doen en voor het eten zou zorgen.Een huisman-achtige activiteit dus.

Ik heb me daarop gestort. Een voor mij geheel nieuwe wereld. Lees meer

Stoofschotel met courgettte en venkel

Bron: Allerhande

Bron: Allerhande

In de categorie koken.

Ik heb een erg lekker gerecht gemaakt en zo eenvoudig, gewoon rechtstreeks uit de Allerhande van Albert Heijn in de categorie slank:

Stoofschotel met courgette en venkel. Knoflook, aubergine, paar aardappelen in de schil en spekreepjes en nog meer.

Er zit dus veel meer in: behalve courgette en venkel ook aubergine, knoflook en een paar aardappeltjes, gepelde tomaten, rode peper en Italiaanse kruidenmix. Ik vul het aan met spek- en hamreepjes. Eigenlijk is het óf spek- óf hamreepjes, maar ik had beide nog liggen.

Ik doe er ook een stukje ui en champignons bij, die had ik nog over.

Het is verbluffend lekker.

Ons huis in Florida is verkocht!

In de categorie Functies

Even een snelle update over een functie die vervallen is. In een eerder blog beschreef ik dat we een vakantievilla in Florida exploiteerden (zie het linkje onderaan de blog). Het huis is verkocht en alle activiteiten die met de exploitatie te maken hadden zijn beëindigd.

Frent, Inc.

Lees meer

Een nieuwe (neven)functie

In de categorie functies:

Sinds mei van dit jaar ben ik penningmeester in het bestuur van de Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV), een stichting die activiteiten voor kinderen met kanker organiseert.

Kinderkampen

Zo wordt er met een achttal boten (platbodems) een week in juli over het IJsselmeer gezeild (de zogeheten Zuiderzeevaart), Lees meer

Wat doe ik

In de categorie Functies

Wat ben ik zoal na mijn pré-pensionering gaan doen. Dus los van golfen, zeilen, reizen, oppassen, websites bouwen, koken en bloggen/schrijven?

Dan hebben we het over welke functies ik ben gaan doen. Commissariaten, een voor mij gezien mijn carrière logische, volgende stap, wilde ik niet (zie Pagina Functies van deze website). Bestuursfuncties wel. Ik doe er nu vier:

Lees meer

Opa-dag

Wat ga ik doen na mijn pensioen? Ik schreef al over bloggen, koken, golfen, allerlei functies, reizen, zeilen en, ben ik nog wat vergeten?

IMG_4363Sammie

Jazeker! Ik vergeet bijna het oppassen op mijn kleindochter. Ik heb sinds januari 2015 een heuse opa-dag. Ik pas op mijn kleindochter Sammie (dertien maanden als ik dit schrijf) meestal samen met Jolan. Een heerlijke bezigheid met alleen maar goed nieuws. Lees meer