Een nieuwe (neven)functie

In de categorie functies:

Sinds mei van dit jaar ben ik penningmeester in het bestuur van de Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV), een stichting die activiteiten voor kinderen met kanker organiseert.

Kinderkampen

Zo wordt er met een achttal boten (platbodems) een week in juli over het IJsselmeer gezeild (de zogeheten Zuiderzeevaart), met aan boord een dertigtal zieke middelbare scholieren in de leeftijd van dertien tot negentien. Het gaat in veel gevallen om leukemie, maar ook om andere vormen, zoals hersentumoren en botkanker.

Na jaren intensieve behandeling zijn de meeste van deze kinderen herstellend en kunnen zich aldus voor het eerst een weekje buiten hun verzorging permitteren.

Er zijn ook andere activiteiten dan zeilen. Zo is er bijvoorbeeld een survivalweek, Herfstherrie geheten, een wintersportweek (Winterkolder) en een dag met de gezinnen (Dolle Dingendag). Er zijn twee kampen in Friesland, een voor kinderen tot tWaals jaar (ZieZoZomerZooi) en een zeilkamp voor kinderen tussen tWaals en achttien jaar (ZomerZotheid). In totaal zijn er dus vijf kampen een één gezinsdag.

Vrijwilligers

Dat alles gebeurt met uitsluitend vrijwilligers, waaronder oncologische kinderartsen, ‘gewone’ kinderartsen en verpleegkundigen. Allemaal zetten ze zich geheel kostenloos voor de stichtingdoelstellingen in.

Sponsoren gezocht!

We zoeken vanzelfsprekend altijd sponsoren, zeker in deze tijd die gekenmerkt wordt door de lage rentestand. Dus als je je geroepen voelt hieraan bij te dragen, dan is dat natuurlijk meer dan welkom!

Klik hier voor de website voor meer informatie en veel foto’s. Ook zijn op de site formulieren te downloaden die het fiscaal aantrekkelijk maken om te doneren. Voor de deskundigen onder ons, SKOV heeft de  ANBI status.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *